LOREM IPSUM DOLOR

Telefon: 018 527 322, | Email: mpstrend@mts.rs

27

нов

Serres 2019

 

 

S   E   R   R   E   S

6 dana / 3 noćenja – BUS prevoz

29.12.-03.01.2019.

Grčka

 

 

DOČEKAJTE  NOVU  2019.  GODINU  U  SERRESU  U  GRČKOJ  GDE  SE NAJVEĆI  SRPSKI  VLADAR  DUŠAN  SILNI  PROGLASIO  ZA CARA OD  29.12.2018.  DO  02.01.2019.

 

Serres je živopisan i moderan grad od oko 100.000. stanovnika koji nikada ne spava, sa gostoljubivim stanovnicima i predivnim znamenitostima, mnogobrojnim prodavnicama, buticima, specijalizovanim prodavnicama. Srce grada predstavlja Trg slobode sa okolnim građevinama, pešačkim zonama, barovima, malim tavernama i kafićima, poslastičarama, prodavnicama, buticima …

Ne zaboravite da je grad Serres čuven po svojim ražnjićima i radnjama sa poznatim specijalitetom „bugaca“ (vrsta slatkog i slanog bureka), prelepe pešačke zone i gradske taverne u kojima ćete uživati u čuvenoj vrsti rakije «serski uzo». Na kraju puta, naravno, ponesite sa sobom i izuzetni serski tradicionalni slatkiš „akanes“.

 

P R O G R A M   P U T O V A NJ A :

 

 1. dan subota 29.12.2018.

Polazak iz Beograda oko 21 časa, noćna vožnja preko Niša, Pirota i Bugarske. Polazak iz Niša sa parkinga kod Tempa ( tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje ), sa kraćim usputnim zadržavanjima, radi prijema putnika, odmora i carinskih formalnosti.

 

 1. dan nedelja 30.12.2018.

Dolazak u grčki grad Serres u prepodnevnim satima. Panoramski razgledanje grada.  Smeštaj u hotelu GALAXY 2*. Polazak u 12 časova po lokalnom vremenu na fakultativne izlete po programu definisanom posebno za fakultativne izlete. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. dan ponedeljak 31.12.2018.

Doručak. Po završetku doručka u hotelu slobodno vreme za shoping, razgledanje grada Serresa i priprema za doček novogodišnje noći. Organizovan je fakultativni doček Nove 2019. godine u taverni  ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

u Serresu, uz neograničeno komunzumiranje pića, izuzetno bogat meni na tradicionalan grčki način, muzika uživo. Prijava i uplata  ISKLJUČIVO  prilikom  rezervacije. Noćenje.

 

 1. dan utorak 01.01.2019.

Kasni doručak u hotelu Galaxy. Slobodno vreme za odmor i individuelne programe. Noćenje.

 

 1. dan sreda 02.01.2019.

Doručak. Odmah po završetku doručka u hotelu polazak autobusom za Srbiju. Vožnja kroz Bugarsku sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u Sofiju, poseta izuzetno moderanog tržnog  centara Serdika  u Sofiji. Slobodno vreme za shoping u trajanju od 2 sata. Nastavak vožnje ka Srbiji. Dolazak u Niš na mesto polaska u kasnim večernjim satima .

 

 1. dan  sreda 03.01.2019.

Dolazak u Beograd na polazno mesto neposredno iza ponoći.

Kraj programa i aranžmanskih usluga.

 

Polazak Povratak Usluga Hotel Polazak Beograd i
sa autoputa Bgd-Niš
Polazak NIŠ i sa magistralnog puta Niš-Pirot
29/12/2018 03/01/2018 3 BB 2* 130 € 120 €

 

     UZ  UPLAĆENE  FAKULTATIVNE  IZLETE  SPECIJALAN  POKLON: 

replika  DINARA  CARA  DUŠANA  iz 14 veka ( dobija se u crkvi Svetih Teodora )

 

Umanjenje za SOPSTVENI  PREVOZ :

– za putnike iz Beograda popust za sopstveni prevoz 15

– za putnike iz Niša popust za sopstveni prevoz 10 €

 

ARANŽMAN  OBUHVATA :

 1. prevoz udobnim visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom ( AC, audio, video) visoke turističke klase
 2. smeštaj u hotelu Galaxy 2*  http://www.hotelgalaxyserres.gr/   u centru grada,

na samom šetalištu  u 1/2 i 1/3 sobama

 1. noćenja sa doručkom na principu švedskog stola u hotelu GALAXY 2* prema pravilima hotela
 2. Usluge predstavnika agencije ( inopartnera ) prema programu
 3. Troškove organizacije i usluge pratioca putovanja

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA :

 1. FAKULTATIVNE IZLETE  I  OBILASKE :

crkve svetog Teodora, stari mitropolitski hram iz 6 veka sa čuvenom ikonom Bogorodice koja

razrešava od bola  “ Bogorodica Ponolitria “ u kojoj se naš do tada kralj Dušan Silni proglasio

  za cara decembra 1345. godine

vizantijske crkve Svetog Nikole iz 14. veka, nalazi se neposredno ispod tvrđave i Akropolja

vizantijske tvrđave iz srednjeg veka i arheoloških ostataka drevnog Akropolja

manastira Svetog Jovana Preteče iz 13. veka koji je od 1986. godine proglašen ženskim manastirom.

Ktitor ovog manastira bio je car Dušan Silni i posle njegove smrti carica Jelena se zamonašila u njemu

– najveće staze za auto-moto trke Serres na Balkanu

 

        CENA:  15 €

 

 1. SVEČANA NOVOGODIŠNJA VEČERA u autentičnoj grčkoj taverni Kataraktes,

     http://m.katarraktes.webnode.gr  sa neograničenim konzumiranjem pića uz grčku muziku

( UPLATA  DOČEKA  NOVE  GODINE  ISKLJUČIVO  KOD  REZERVACIJE ! )

                                                                    CENA: 35 EURA

 

 1. međunarodno putno zdravstveno osiguranje ( možete kupiti u agenciji )
 2. boravišna taksa ( plaća se na licu mesta u hotelu) i zavisi od kategorije hotela u Grčkoj
 3. doplata za polazak iz Knjaževca, Zaječara, Negotina i Bora ( 20 -€ , min. 20 putnika )
 4. lični i nepomenuti troškovi

 

POPUST  ZA  RANE  REZERVACIJE :  7%
(  za uplatu u celosti ili do popune određenog broja soba u hotelu, broj mesta je ograničen ).

 

             NAČIN PLAĆANJA :

 1. 40% od cene aranžmana prilikom rezervacije. Ostatak aranžmana minimum 10 dana pre početka putovanja;
 2. Mesečnim ratama (sa mesečnim uvećanjem od 2 %) putem čekova građana ili administrativnom zabranom (samo firme za koje u agenciji dobijete odobrenje), zaključno sa 01.03.2018. godine;
 3. Putem profakture koja mora biti realizovana u roku od 3 dana od datuma izdavanja;
 4. Sva plaćanja se vrše isključivo u dinarskoj protiv vrednosti po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja ( Unicredit banke ).

 

POPUSTI  I  DOPLATE :

 1. Popusti za decu i treću odraslu osobu važe samo u pratnji dve punoplatežne osobe u tipovima soba koje dozvoljavaju smeštaj za više od dve osobe, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu smeštaja, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku.
 2. Deca do 2 godine ukoliko ne plaćaju smeštaj i sedište, nemaju svoje sedište u autobusu ni ležaj u hotelu , a po pravilima hotela imaju ishranu
 3. 1 dete do 8 godine u pratnji dve odrasle osobe bez ležaja besplatno, plaća samo prevoz iz Beograda 40 eura, iz Niša 30 eura
 1. 2 deteta  do 8 godina u pratnji dve odrasle osobe u 1/3 sobi 1 dete ostvaruje 30% popusta na osnovnu cenu a 2 dete plaća samo cenu autobuske karte kao što je navedeno u programu
 1. Za ostvarivanje popusta kod dece, merodavan je datum rođenja i starost deteta u momentu putovanja.
 1. doplata za jednokrevetnu sobu 75% na pojedinačnu cenu

 

VAŽNA NAPOMENA :

redosled sedenja u autobusu određuje se prema datumu izvršene rezervacije i uplate,

izbor sedišta je moguć uz doplatu od 15 eura po sedištu !

 

LEGENDA:  BB – noćenje sa doručkom; HB – polupansion (doručak i večera); HB+ – polupansion (doručak i večera) sa uključenim pićem uz jedan ili više obroka; FB – pun pansion (doručak, ručak i večera ); AI – all inclusive (sve uključeno); RO – najam; BT – smeštajna jedinica bez terase, T – smeštajna jedinica sa terasom; PG – pogled grad; PPL – pogled planina;

 

Serres (грчки: Σέρρες [Sérres]) najveće je naselje i glavni grad okruga Ser. Grad je udaljen oko 69 km. od najbližeg većeg grada Soluna. Grad je smešten u dolini reke Strume, od koje je udaljen 20-ak kilometra ka istoku. U gradskom zaleđu nalaze se planine Rodopi. Grad je pod nazivom “ Serrae “ bio poznat u starorimsko doba, a u doba Vizantije od ovog naselja izgrađena je velika tvrđava za odbranu granica ka severu. Godine 1345 grad je postao deo Dušanovog carstva i ovde je donesen Dušanov zakonik.

Posle smrti cara Dušana ovim krajem vlada Despot Uglješa do 1371. Godine, kada gubitkom Maričke bitke ovo područje pada prvo pod Vizantijom, a od 1383. godine je pod Osmanlijskom vlašću koji vladaju gradom sve do 1912.

 

OPIS  I  LOKACIJA  HOTELA:

GALAXY 2* nalazi se u centru Serresa, pešačka zona. Sobe su moderno opremljene, svaka soba poseduje zasebno kupatilo i wc, TV. U hotelu je dostupan besplatni WI-FI internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne.

Satelitska TV, WI-FI, toalet sa tušem, peškiri, sapun, šampon, sef, frižider – mini bar i balkon

Sadržaji: Hotel ima sopstveni parking, recepcija 24 h. room service from 8:00 h. a.m. to 10:00 h. p.m. sef, pranje veša, restoran za doručak, bar i lift.                                                                                                                  Lokacija: ul. P. Tsakdari 1, grad Serres, 62123, Makedonija. Grčka.

NAPOMENE:

 1. U hotel ulazak u sobe prvog dana je odmah po dolasku u sve one sobe koje su očišćene i slobodne.
 2. Cene su izražene u evrima, a plaćanje se vrši u dinarima po prodajnom kursu Unicredit bance na dan plaćanja. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
 3. OSIGURANJE: Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku putno zdravstveno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana. Ovim osiguranjem putnik, odnosno osiguranik je pokriven za sve nepredviđene i hitne medicinske intervencije, kao i troškove medicinske evakuacije i repatrijacije.
 4. U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije obratite nadležnim organima zemlje u kojoj boravite. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.
 5. Agencija Mps trend zadržava pravo izmena u redosledu i vremenu realizacije turističkog programa tokom putovanja zbog vanrednih okolnosti na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobračaju, štrajkovi i slično).
 6. Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, a Mps trend ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
 7. Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na usputnim stajalištima
 8. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Agencija Mps trend ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja; mole se svi putnici da pažljivo pročitaju napomene i Opšte uslove putovanja pre polaska na putovanje. Mps trend smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

 

MINIMALAN  BROJ  ZA REALIZACIJU  PROGRAMA  JE  40  PLATIVIH  PUTNIKA. ORGANIZATOR  ZADRŽAVA  PRAVO  OTKAZA  DO  5  DANA DO  POLASKA  I  DUŽAN

JE O TOME BLAGOVREMENO  OBAVESTITI  PUTNIKE.

 

Organizator putovanja je turistička agencija Mps trend, licenca OTP 31/2014. Uz ovaj program vaze opšti uslovi putovanja agencija “Mps trend“ i „YUTA“.

floooxy

     

Kontaktirajte nas

Adresa: Niš, Sinđelićev Trg 25
Tel: 018 527 322, 018 517 321
Mail: mpstrend@mts.rs
Mail: mpstrend018@gmail.com

UGOVOR O SUBAGENTURI

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA